İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bilgisayar Fanı Çok Ses Çıkarıyor Çözümü

Herkese merhabalar bu konumuzda bilgisayarlarımızda bir süre sonra çoğumuzun yaşadığı bir sorun olan bilgisayar fanı çok ses çıkarıyor çözümü hakkında bilgiler paylaşacağım. Bilgisayar fanı çok ses çıkarıyor ise endişe etmenize gerek yok bu sorunu sizlere anlatacağımız yöntemler ile çözebilirsiniz. Bilgisayar fanı çok ses yapıyor ise aşağıda yazan yöntemler ile bu sesi en az seviyeye indirebilirsiniz.

Bilgisayarınızda soğutma görevi gören fanlar çok önemli bir donanımdır. Bilgisayarınızda yer alan diğer donanımların daha iyi performanslı çalışması için soğumasını sağlan fanlar eğer sesli çalışmaya başladıysa kendi performansları düşüyor demektir. Buda otomatikman diğer donanımlarınızı etkileyecektir. Bu donanımlardan en önemlileri ekran kartı ve işlemci. Günümüz teknolojisinde ekran kartlarına dikkat ederseniz yüksek performanslı ekran kartlarının çoğunda soğutma amaçlı fan bulunuyor. Fakat zaman geçtikçe bilgisayar fanı çok ses çıkarıyor. Kullanıcılar bu durumda bilgisayar fanı çok ses yapıyor diye endişelenebiliyor. Zamanında müdahale edilip fan bakımı yapılırsa endişelenmeye gerek yoktur. Fakat bu şekilde kullanmaya devam edilirse fan performansları düşebilir. Fan performansı düştüğü zaman ise gerekli soğutma gerçekleşmez ve daha büyük sorunlara neden olabilir. Bu yüzden sizler için sunduğumuz yöntemler ile fan kontrollerinizi mutlaka gerçekleştirmenizi öneririz.

Bilgisayar Fan Sesi Nasıl Giderilir ?

Bilgisayar fanı çok ses yapıyor ve bilgisayar fan sesi nasıl giderilir diye araştırıyorsanız aşağıda sizler için yazdığımız adımları denemenizi öneririz. Bilgisayar fanlarının ses yapması genelde çok fazla toza maruz kalmasından kaynaklanabilmektedir. Bazı durumlarda ise fan motorlarında oluşan teknik sorunlar fanın performansının düşmesine neden olur ve fanın sesli çalışmasına neden olabilir. Fan performansı düşmesi demek bilgisayarınızın ısı derecesinin yükselmesi anlamına gelir. Eğer zamanında müdahale yapılmazsa ilerleyen zamanda daha büyük sorunlara neden olabilmektedir.

Bilgisayar Fanı Çok Ses Çıkarıyor Çözüm Yöntemleri

Sizde böyle bir sorun ile karşı karşıya kaldıysanız sizler için hazırladığımız yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bilgisayar Fanı Çok Ses Yapıyor sorunu çözüm yöntemleri ve ipuçları aşağıda ;

Fan bakımını düzenli olarak yapın ve fanları temizleyin

Bilgisayarınız ister masaüstü ister laptop olsun fanlar çalıştığı sırada dışarıdan toz çekmektedir. Bu yüzden fan bakımı belirli periyotlarda düzenli olarak yapılmalıdır. Bu sayede fan motorunuz temiz kalacak ve performansı düşmeyecektir. Aynı zamanda ses yapmayacaktır. Eğer fanda yüksek ses varsa ilk olarak fan temizliğini kontrol etmenizi öneririm. Fan temizliğini hava yöntemi ile yapmanızı tavsiye ederim. Sıvı bir madde kesinlikle kullanmayın. Üfleterek fan temizleme yöntemi en doğru yöntemdir. Masaüstü bilgisayarda fana ulaşmak bir iki vida sökme işlemi ile gerçekleştirilirken laptoplarda ise bu işlem biraz daha zordur. Laptop fanına ulaşırken kapak sökme işlemlerinde daha dikkatli olmanız gerekiyor.
Bilgisayar fanı çok ses çıkarıyor ise öncelikle bilgisayar fan temizliği yapmanızı öneririm

Bilgisayarın bulunduğu ortamda çok önemlidir ( Özellikle masaüstü bilgisayarlar için )

Bu durum özellikle masaüstü bilgisayarların kasaları için geçerli bir durumdur. Eğer kasanız kapalı bir ortamda ise gerekli hava akışı sağlanamayacağı için fanlar daha yüksek performansta çalışacaktı ve bu da daha sesli çalışmasına neden olacaktır. Bu yüzden bilgisayarınızı kapalı (dolap için vb.) yerlerde değil hava akışının daha kolay sağlanacağı bir ortamda tutmanızı öneririm.Fan Peorformansı İçin Hava Akışı Önemli, Bilgisayar fanı performansı ve sessiz çalışması için hava akışı önemli

Laptop fanı sesli çalışıyor ve laptop çabuk ısınıyorsa soğutucu kullanabilirsiniz

Laptop fanı çok sesli çalışıyor ise ve laptop çok fazla ısınıyorsa soğutucu kullanabilirsiniz. Harici olarak bir laptop soğutucusu satın alarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Fakat satın alma sırasında kalitesine önem vermeniz iyi olacaktır. Laptop çabuk ısınma sorunu hakkında detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.
Laptop Harici Soğutucu Fan ile sesli çalışan ve çabuk ısınan Laptoplar için çözüm üretebilirsiniz

Bilgisayarınızda çalışan yazılımları kontrol edin

Bilgisayarınızdaki fanların en yüksek performansta çalışmasının sebeplerinden biriside yüksek performans gerektiren programlardır. Bu programları kullandığınız sırada işlemci ve ekran kartı ısısı yükseleceği için fanınız en yüksek performansta çalışacaktır ve doğal olarak yüksek sesle çalışacaktır. Bu durumda bilgisayarınız laptop ise harici soğutucu kullanabilir masaüstü ise fan sayısını yükseltebilirsiniz.
Bilgisayarda Kullanılan Programlar bilgisayar fan hızını etkiler. Yüksek performanslı programlar fanın hızlı çalışmasına neden olur

Teknik bir sorundan dolayı fanlarınız yüksek sesle çalışıyor olabilir

Fanlarınızda oluşan teknik bir problem fanların yüksek sesle çalışmasına neden olabilir. Uzun süre kullanılan ve bakımı düzenli yapılmayan bilgisayarlarda genellikle bu sorun ortaya çıkmaktadır. Fan motorları içlerine biriken tozdan bir süre sonra artık zorlanarak bozulabilmektedir. Bu durumda yeni fan almanız gerekmekte.

Fanlarda Oluşan Teknik Bir Problem bilgisayar fanı yüksek sesle çalışma problemine neden olabilir.

Bilgisayar Fanı Çok Ses Çıkarıyor Sorunu Çözümü

Bilgisayar fanı çok ses çıkarıyor sorunu çözümü için yapılması gerekenleri sizler için anlatmaya çalıştık. Burada anlıyoruz ki bilgisayarımızın da bakımları yapılmalı. Bilgisayar bakımı önemli bir noktadır. Bilgisayar ısındıkça yüksek dereceye ulaştıkça donanımları zarar görebilir. Bu yüzden düzenli bakım yapılması gerekmektedir. Arabanızın bakımlarını nasıl yaptırıyorsanız bilgisayarınızı da verimli kullanmak için mutlaka bakım yapmalısınız. Bilgisayar fanı çok ses yapıyor ise temizliğini yaptıysanız ve sorun hala düzelmediyse mutlaka fan değiştirmenizi tavsiye ederim.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.